Sandart

Ansvarligt opdrættet sandart

- fra dansk akvakultur

AquaPri har opdrættet sandart siden 2005 og har kontrol over hele opdrætsfasen – lige fra æg til spiseklar fisk. I 2016 indviede AquaPri stolt sit nye højteknologiske RAS anlæg til opdræt af sandart, og målet er at producere 700 tons sandart om året. 

Som en af de få virksomheder i verden, har AquaPri udviklet en metode til at få sandarten til at gyde fire gange om året. Dette giver os den unikke mulighed for at levere ensartet, højkvalitets sandart til vores kunder året rundt – uanset årstiden.

Sandarten har en utrolig delikat kødstruktur og er højt værdsat i hele Europa. Dens smukke, hvide fiskekød er fast i teksturen og særdeles mørt, og så har det et naturligt højt indhold af protein.

HVORFOR VÆLGE OPDRÆTTET SANDART?

Vi leverer sandart hver dag – året rundt, hvilket giver vores kunder en god mulighed for at kunne planlægge kampagner og andre marketingaktiviteter.

Sandarten fra AquaPri er altid fuldstændig frisk. Typisk 6 timer efter, at fisken tages op af vandet, ligger den på is i kassen – klar til afgang.

Med vores lukkede opdrætssystem er vores sandart fri for parasitter – og dermed fritaget for frysekrav. Det betyder, at vores sandart må anvendes fersk til sushi og sashimi.

Vildtfanget sandart er flere steder truet af overfiskning, mens den opdrættede sandart står på den grønne liste hos WWF (World Wide Fund for Nature). 

Vores sandart opdrættes uden brug af antibiotika og fodres kun med ikke-genmodificeret foder. Vi har fuld kontrol og sporbarhed i alle faser af opdræt og pakning af vores sandart. 

SORTIMENT

Vi kan tilbyde:

  • Frisk 1/1 rund sandart, str. 600-1.000g og 1.000-2.000g
  • Frisk 1/1 rund, afskællet sandart, str. 600-1.000g og 1.000-2.000g
  • Frisk renset sandart, str. 540-900g og 900-1.800g
  • Friske sandart fileter, med/uden skind, str. 100-300g og 200-400g

Klik her for inspiration og opskrifter.

Kontakt gerne Morten Holm eller Martin Alberts for mere information om sandart fra AquaPri. Prisen på sandart skifter fra dag til dag - kontakt derfor Morten eller Martin for at få oplyst dagsprisen eller aftale kampagnepriser og kampagneaktiviteter på sandart.

Sandart profilark på dansk, svensk, engelsk, tysk og fransk (PDF):
AquaPri sandart fra dansk akvakultur
AquaPri gös från danska vattenbruk
AquaPri responsibly farmed zander from Danish aquaculture
AquaPri Zander aus dänischer Aquakultur
AquaPri la sandre issue de l'aquaculture danoise


Sandart fra AquaPri - den nye luksusfisk i kassen!

Om sandart

Sander lucioperca

Sandarten har en lang krop med et lille, smalt hoved og mørke, glasagtige øjne. I naturen lever sandarten primært i ferskvand og brakvand i hele Europa, Rusland og Kasakhstan.

Sandart har en utrolig delikat kødstruktur og er meget værdsat over hele Europa. Fisken sælges hovedsagelig som en luksus spisefisk i gourmetrestauranter.

AquaPri har modtaget økonomisk støtte til eksportfremme af ansvarligt opdrættet sandart til DACH lande samt Østfrankrig. Klik her for flere informationer.

Frisk til sushi

Sandart fra AquaPri kan bruges frisk til sushi og sashimi.